hoge bloeddruk

Medicatie


De arts kan bepaalde medicatie voorschrijven die een bloeddrukverlagende werking heeft. Het kan gaan om bètablokkers, vaatverwijders en plastabletten. De bètablokkers hebben een remmende werking op het aantal hartslagen per minuut. Er wordt minder bloed door het lichaam gepompt met bètablokkers. Vaatverwijdende medicijnen zorgen voor meer ruimte in het bloedvat, waardoor de doorstroming van het bloed zal verbeteren. Het zorgt daarbij voor een lagere druk in de vaten. Plastabletten zijn vooral werkzaam in de nieren. Zij zorgen voor een verbeterde zoutuitscheiding. Dat gaat gepaard met veel vocht, wat via de urine wordt ‘geloosd’.
Er zijn ook voedingsupplementen verkrijgbaar die een gunstige werking op de te hoge bloeddruk kunnen bewerkstelligen. L-arginine verbetert de elasticiteit van het vaatstelsel en helpt de vaatwanden te ontspannen. Hierdoor wordt de bloeddruk verlaagd. Magnesium is een voedingsupplement die de gladde spiercellen in vaatwand ontspant die voor vaatvernauwing en verwijding zorgen. Een disbalans hierin leidt tot hartritmestoornissen. Vitamine C kan eveneens een voedingssupplement zijn voor verlaging van de bloeddruk. Het verbetert de werking van de bloedvaten. (Een teveel aan vitamine C kan echter ook darmklachten veroorzaken!) Calcium kan de bloeddruk verlagen, net als het Co-enzym Q10 en kalium. Daarbij zijn essentiële vetzuren, zoals in de omega-3 en omega-6 vetzuren een belangrijke aanvulling als het om een gezonde bloeddruk gaat.
Let op, het is altijd verstandig om een arts te raadplegen wanneer de bloeddruk aan de hoge kant is. Ga niet zelf experimenteren met voedingsupplementen. Zorg voor een evenwichtige voeding en eet gevarieerd en met mate.
Volgende tip : Sporten & bloeddruk »
Copyright 2006 - 2016 - NewEgo B.V.

8 stemmen / gem. score 3
Mijn tip toevoegen Relelateerde links Meer onderwerpen » « vorigeverder »